Share

Tilbake til oversikten

Vitenskapelig utviklet systemoverlegenhet

Den nye DURA-ACE R9100-serien er den ypperste innen sykkelkomponenter – slank, kraftig, effektiv og innhyllet i et vakkert progressivt design.

Konseptet bak den nye DURA-ACE R9100 var å utforske og forbedre alle komponentene for å optimere inngangseffekten og maksimere utgangseffekten. Eller, for å si det på en annen måte, å minimere energitapet mellom ytelsen syklisten legger i, og effekten vedkommende oppnår. På denne måten er alle DURA-ACE R9100-komponenter utformet for å yte maksimal effektivitet sammen med alle andre komponenter i systemet. Dette er Shimanos konsept for systemkomponenter. Resultatet er et overlegent system.

Den nye DURA-ACE R9100 inkorporerer et system som først ble utviklet for Shimano innen terrengsykling ved å introdusere navkjedegirteknologi med SYNKRONISERT GIRING for landeveissykler, som lar syklistene kontrollere begge navkjedegirene med én girknapp. DURA-ACE R9100 inkluderer også et integrert effektmåleralternativ, alternativer for hydrauliske skivebremser for forbedret stoppekraft og nye hjulprofiler for å ta ytelsen til hjulene opp til et nytt nivå.

HOLLOWTECH II-kranksett (2x11 gir)

Forvent det beste innen optimal kraftoverføring via de bredere HOLLOWTECH II-armene og en ytterligere forsterket ytre kjedering på den ikoniske asymmetriske edderkoppkonstruksjonen med fire armer. Den nyutformede girtannprofilen passer til en bredere girbane. Så nå har du flere alternativer for «syklisttilpassede» kjederingkombinasjoner. 

HOLLOWTECH II-kranksett (2x11 gir) – Wattmålerutgave

FC-R9100-P er Shimanos første wattmåler – og den første krankintegrerte wattmåleren på markedet. «Hjernen» – som er montert på innsiden av hoveddelen – kommuniserer med armens belastningsmålere for å gi nøyaktige effektdata for forbedret ytelse. 

KASSETTER

11-30T-versjonen som tilbyr hurtig, nøyaktig og smidig giring, er lagt til i Shimanos lette 11-girs DURA-ACE «syklistjusterte» kassettkjedehjul av titan. 

HJUL

De tre nye teknologiinspirerte hjulsettene som vi tilbyr, er C60, C40 og C24 – nummerert etter dybden på felgen. De er alle utformet for å være svært aerodynamiske, energibesparende og responsive, med et bredere flensnav for forbedret stivhet. Det som er nytt for den nye DURA-ACE-serien vår, er alternativet for skivebremskompatible hjul, som er tilgjengelige med modellene C60 (top aero) og C40 (all-rounder). I tillegg til dette alternativet kan du velge mellom E-Thru/Quick Release og clincher/tubulær/slangeløs. Begge hjulsettene er utformet med en bredere felgbredde på 28 mm. C24 (sprint/klatring) er det letteste og mest responsive clincher-hjulsettet.  

GIRING

Selv om girskifterne er gitt et nyutformet ergonomisk design for bedre komfort og kontroll, gir skifterne også raskere, smidigere, kraftigere og mer nøyaktig giring, samt en forbedret «girbryter»-følelse. Velg mellom fullstendig synkronisert giring (samme teknologi som brukes på MTB-sykler) der det fremre navkjedegiret girer automatisk i henhold til posisjonen til det bakre navkjedegiret, eller halvsynkronisert giring der syklisten velger manuelt når det fremre navkjedegiret skal skifte, mens det bakre navkjedegiret reagerer automatisk på skiftet. Begge kan tilpasses i E-Tube, som nå har en funksjon hvor individuelle syklistprofiler nå kan lagres og lastes ned til sykkelen for å unngå omprogrammering. Manuell giring er selvfølgelig også fortsatt et alternativ.   

MEKANISK DOBBEL KONTROLLSPAK

Den har nå et kortere spakutslag, et utvidet rekkeviddejusteringsområde for presis spakposisjon og lettere frontgiringsbetjening for intuitiv giring.

TT/TRIATLON DOBBEL KONTROLLSPAK

Omdesignet med fokus på ergonomi: 11 mm smalere enn den forrige modellen – som sparer 28 g per sett. Giringsbelastning er redusert. 

NAVKJEDEGIR

Det bakre 11-girs DURA-ACE-navkjedegiret er nå lettere med hurtigere betjening ved hjelp av polymerbelagte kabler med lav friksjon, i tillegg til flere kabelrutingsalternativer for enkel konfigurasjon. Direct Mount-utstyrt gir et stivere, mer stabilt fundament for bedre giring og minimert risiko for skader på rammeverket ved kræsj. Shadow RD-teknologien sikrer ytterligere en minimert risiko for skader – takket være den smale profilen og den tilpasselige kjedespenningen.   

BREMSING

Skivebremsenes nye Ice Technology «Freeza»-rotor (160/140-alternativer) hindrer at det bygger seg opp varme. Den hydrauliske skivebremskalipperen har en integrert lavprofils kalipperutforming og et flatmontert system for bedre kontroll og sikkerhet i løpsforhold. Den dobbeltdreiende bremsekalipperen/direktemonterte bremsekalipperen er nå kompatibel med 28c-dekk. 

Relatert artikkel