Share

ULTEGRA R8000-SERIEN: PERSONLIG TILPASSING OG OVERLEGNE VALGMULIGHETER

Shimano tar den syklisttilpassende teknologien til et nytt nivå med den nye Ultegra R8000-serien.

Den nye Ultegra R8000 gir en enestående bremsekraft med skivebremser, ergonomisk utforming og enten hydrauliske eller mekaniske Di2-spaker, nye Di2-toppdekselknapper for forbedret girtilpassing, synkroniserte TT-girspaker for enkel giring og Shadow-bakgir med lavere profil gir aerodynamiske fordeler.

Mer kraft til fart

Hovedkomponenten til Ultegra R8000 er HOLLOWTECH II-kranksettet, som gir vektreduksjon uten å ofre stivhet. Den vakkert utformede krankarmen – opprinnelig utviklet for Dura-Ace – er en hyllest til estetikken til en hvilken som helst sykkel. Det nye designet utvider også posisjonen til kransettet i forhold til den bakre kassetten, som gir økt klaring mellom rammen og de fremre tennene, som fører til bedre giring på sykler med skivebremser.

Kranksettalternativene omfatter en standard 54-39T-ratio, mellomkompakt 52-36T, kompakt 50-34T og sykkelcross-spesifikk 46-36T. 11-girs kassett kommer i seks standardstørrelser (CS-R8000, 11-25T, 11-28T, 11-30T, 11-32T, 12-25T, 14-28T) og en bredere 11-34T-kassett (CS-HG800) med et body som er utformet for å passe til både landeveis- og terrengsykler. 

Ultegra R8000 kommer med to bakgir: en for kassetter med 11-25 / 11-30 og en for kassetter med 11-28 / 11-34. Takket være Shadow RD-teknologien er bakgirene mer kompakte og nærmere rammen – som fører til mindre skade ved uhell.

Mekanisk giring

Ultegra R8000 har gjort mekanisk giring til en kunstform. De nye dual control girspakene er tilgjengelige med hydraulisk design (ST-R8020) eller felgbremsdesign (ST-R8000) med polymerbelagte kabler for utrolig lette girskifte. De har større rekkevidde for justering av bremse- og girspaker. Den nyutformede interne giringsenheten gjør den bakre giringen rask og intuitiv. 

Di2-elektronisk giring

De nye Ultegra Di2-spakene kan betjenes med enten fullstendig eller halvsynkronisert giriunksjon. Syklister kan betjene både for og bakgir ved å trykke på en enkelt giringsknapp, og få optimal girposisjonering for fremre og bakre gir. Auto-trimfunksjonen til Di2 sentrerer automatisk det fremre giret presist til kjedet, så kjedegnissing ikke forekommer. De nye Ultegra Di2-spakene følger designet til Dura-Ace Di2-giringsknappene og inkluderer knapper på toppen av dekselet for ekstern giring. Disse kan programmeres til å skifte gir og kontrollere eksterne enheter som kompatible sykkelcomputere og lys.

Personlig tilpassing av Di2-innstillingene er enklere enn noen gang, enten via PC eller trådløst ved hjelp av Bluetooth-kompatible nettbrett og mobilenheter via E-Tube-appen for Android og iOS. Bare koble til og oppdater sykkelens programvare for å tilpasse giringshastighet, multigiringsalternativer og innstillingene for Synchro Shift. Så snart den er tilpasset for å gire etter personlige preferanser, kommer den til å fortsette å gjøre det uten å miste nøyaktighet. 

Temporitt/Triatlon

I kampen mot klokken er det viktig å kunne enkelt gire opp eller ned fra en aerodynamisk posisjon. Ultegra ST-R8060 TT-/Triathlon Dual-kontrollspaken lar syklister gire fremre og bakre gir fra bremsespaken på tempostyret. Den eksterne SW-R671-girskifteren for triatlon kan monteres på alle slags aero-styrer, som gir hurtige og nøyaktige girskift i aero-stillingen. 

Bremsekraft

De nye bremsekalipperne i Ultegra R8000-serien gir overlegen bremsekraft og et smidig design, med smalere avstand mellom armene. Den bredere klaringen gjør bremsene kompatible med bredere dekk, som for eksempel 28C. De hydrauliske BR-R8070-skivebremsene gir avansert bremseytelse under alle forhold.

Ultegra-hjul

De to nye lette hjulsettene – de slangeløse WH-RS7000-hjulene for felgbrems og de slangeløse WH-RS770-hjulene for skivebrems og e-thru-akslinger for landevei – komplementerer den nye Ultegra-produktserien. De nye HB-/FH-RS700-/770-navene muliggjør raskere akselerasjon med en vektsparing på nesten 60 gram sammenlignet med et par med Ultegra 6800-nav. Felgene er laget av en lettere karbontype, som gjør at hjulsettene er 80 gram lettere enn forgjengeren.

For mer informasjon kan du gå til shimano.com/ultegra

Relatert artikkel